صفار هرندی: برای تصویب FATF معیشت مردم را گروگان نگیرید-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت

صفار هرندی: برای تصویب FATF معیشت مردم را گروگان نگیرید

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خطایی که در برجام شد را دارند با FATF می‌کنند، گفت: اینکه بگوییم کالاها با پذیرفتن FATF درصد ارزان می شود گروگان گیری معیشت و رفاه مردم با یک بازی سیاسی است و پشتوانه عقلانی ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۲ - ۰۹ بهمن ۱۳۹۷ - 2019 January 29
کد خبر: ۳۷۵۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در مراسم « بصیرت و دستاوردهای انقلاب اسلامی» که به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی برگزار شد در دانشگاه تهران در جمع دانشجویان با طرح این سؤال که در چهل سالگی انقلاب چه نگاه‌هایی به نظام وجود دارد؟ گفت: یک دسته مخالفت‌های است از جنس ضدیت‌ با اصل انقلاب که یا از سوی جریانات وابسته به رژیم گذشته صورت می‌گیرد یا کسانی که اساسا با انقلاب موافق نیستند.

وزیر اسبق ارشاد ادامه داد: طبیعی است که اینها امروزه هر مشکلی برای کشور به وجود می‌آید و هر مانعی که برای نظام ایجاد می‌شود را به مخالفت قدیمی خود حواله می‌دهند و می‌گویند که « ما می‌گفتیم که این کار شدنی نیست» و در شبکه‌های تلویزیونی شان به صورت افسانه‌ای اطلاعات و یکسری تصویرپردازی‌های ذهنی و خیالی را برای کسانی که مولود بعد از انقلاب هستند، با این بهانه که قبل از انقلاب شرایط بسیار خوبی بوده انقلاب مانع آن شده است، منتشر می‌کنند.

صفارهرندی خاطرنشان کرد: اگر مردم در برابر یک رژیم قیام کرده‌اند حتما دلیلی داشته و عملکردی که سرکردگان رژیم گذشته داشته‌ باعث آن شده است، از طرفی وقتی شاه با عنوان عذرخواهی می‌گوید قول می‌دهم از این به بعد خرابکاری نکند و سیستم خودش را اصلاح کند اینها همه نشان می‌دهد وضعیت چگونه بوده است. اینها پاسخی است برای کسانی که تصویر پردازی‌هایشان از گذشته به گونه‌ای است که انگار انقلاب محصول یک اشتباه تاریخی ملت بوده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: برخی در مقابل پیشرفت های ایران می‌گویند همه دنیا پیشرفت داشته است، البته می‌شود به نوعی از آنها پذیرفت ولی در پاسخ باید به آنها گفت ما یک مقایسه وضعیت فعلی را با پیش از انقلاب داریم و یک مقایسه هم میان خودمان و هم ردیفانمان. مثلا الان رتبه علمی ما در جهان پانزدهم یا گاهی شانزدهم است ولی وقتی به قبل از انقلاب مراجعه می‌کنیم می‌بینیم در این رابطه اصلا جایگاهی نداشتیم. از طرفی اگر ما در برخی شاخه‌های علم مثل نانو رتبه چهارم جهان داریم یا در برخی موضوعات بین 10 تا 20 تای جهان هستیم، ادعایی که می‌کنند را باطل می‌کند.

صفار هرندی یادآور شد: اگر با همه مشکلاتی که داریم رتبه اقتصادی ما به لحاظ کلان رتبه هجدهم را داریم و پیش‌بینی با همین روند به رتبه پانزدهم می‌رسیم البته در رابطه با معیشت مردم اشتباهات بزرگی و کم کاری‌هایی صورت می‌گیرد.

وی خاطرنشان کرد: از طرفی به لحاظ اقتدار نظامی و سیاسی مراجع جهانی، ایران را دارای رتبه هفتم معرفی کرده‌اند اینها هم پاسخ مناسبی برای ادعاهای مطرح شده است. اگر دوران قبل از انقلاب آنقدر جذاب بود که برخی می‌گویند پس چرا مردم انقلاب کردند از طرفی مردم چرا الان به چیزی که مصلحت‌شان نیست ادامه می‌دهند؟ این هم پاسخی است به ادعاهای این افراد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: برخی در یک مقطعی وارد انقلاب شدند که اگر چه برخی از آنها مانند مرحوم بازرگان و تیم نهضت آزادی البته به غیر از یک شاخه آنها معتقد بودند مسیر اداره حکومت باید از مسیر دیگری باشد، البته سبکی که آنها داشتند در مسیر انقلاب از دور خارج شد وقتی انقلاب پیروز شد چون آنها اهل مبارزه با رژیم گذشته بودند و یک خوشنامی‌هایی هم داشتند اداره کشور به آنها سپرده شد ولی در میانه راه مشخص شد که نمی‌توانند و خودشان هم استعفا دادند و کنار رفتند.

وی ادامه داد: طبیعی است که این جریان امروز در قبال مشکلاتی که پیش می‌آید می‌گویند « دیدید ما می‌گفتیم که نمی‌شود و نمی‌توانیم».

صفارهرندی در ادامه گفت: بازرگان می‌گفت محیط جهانی را باید تشبیه به جنگلی کرد که آنهایی که زورشان بیشتر است به ضعیف‌ترها زور می‌‌گویند و توصیه می‌کرد که باید از جلوی قدرت‌های بزرگ فرار کنیم اما پاسخ اینها هم موجود است، زیرا خیلی از کشورها بوده‌اند که می‌خواستندبه این سبک عمل کنند یا خیلی بیشتر هم همراهی و همسویی هم با قدرت‌های مسلط نشان داده‌اند ولی کار به جایی رسیده که همان قدرت‌ها این کشورها را کنار زده‌اند بسیاری از حکام منطقه علیرغم خوش رقصی‌هایی که برای آمریکا و غرب کرده‌اند کار به جایی رسیده که غرب و آمریکا می‌گویند باید بیشتر متمایل به ما شوید از دارایی‌هایتان به ما بدهید یا اینکه دوام نخواهید آورد همین که وضعیتی که امروز برای عربستان ایجاد شده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: آنها که ما را به این سبک ارجاع می‌دادند می‌خواستند ما در چنین موقعیتی قرار بگیریم پاسخ آنها چیست؟ آیا ما باید امروز کشوری مانند عربستان باشیم که همیشه آویزان به یک قدرت بیرونی باشیم؟

وزیر اسبق ارشاد تاکید کرد: یک عده هم وجود دارند که انقلاب را قبول دارند ولی می‌گویند که ممکن است در تاسیس انقلاب اشتباه کرده باشیم برخی از دوستان که خودشان را به عنوان اصلاح طلب قلمداد می‌کنند این چنین هستند و می‌گویند یک حکومت از جنس نظام دینی نباید تاسیس می‌شد و باید دست به یک عادی‌سازی بزنیم.

وی گفت: وقتی مواضع اینها را مرور می‌کنیم می‌بینیم برخی از آنها در گذشته مواضع رادیکالی هم داشتند و بخشی از آنچه امروز به عنوان دستاورد نظام است خوب و یا بد محصول حضور آنها در مدیریت سیاسی و فرهنگی جامعه بوده و لی امروز می‌گویند ما اشتباه کرده‌ایم اما ممکن است مردم بگویند کسانی که بعد از 40 سال آمده‌اند می‌گویند ما اشتباه کردیم ممکن است الان هم اشتباه کند.

وزیر اسبق ارشاد یادآور شد: امروز مردم می‌گویند چرا الان که اینها حاشیه نشین شده‌اند چنین حرف‌هایی می‌زنند پس نمی‌شود از آنها این را پذیرفت مگر اینکه اشتهای رسیدن به قدرت و جاه‌طلبی آنها را به این نقطه رسانده است.

صفارهرندی خاطرنشان کرد: اینکه یک مسیری را طی کردیم در آن افت و خیز داشتیم را نمی‌شود رد کرد همین الان یک شلختگی‌هایی در مسیر اداره کشور بروز و ظهور می‌کند. به طور مثال در ماجرای برجام تصور برخی‌ها که با اشتهای فراوان پیگیر آن بودند این بود که همان روزی که برجام امضا می‌شود همه مشکلات حل می‌شود ولی امروز مشخص شد برجام نه تنها مشکلاتی را حل نکرد بلکه مشکلات جدیدی را هم درست کرده است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: البته الان برخی می‌گویند قرار نبود برجام مشکل اقتصادی را حل کند و ما جلوی حمله نظامی را گرفتیم ولی آنها از اول می‌گفتند برجام حلال مشکلات اقتصادی است.

وی تاکید کرد: همین خطا را الان دارند با مقوله FATF می‌کند ولی این نوع مواجهه کرد به مردم بگوییم اگر می‌خواهید کالاها 20 درصد ارزان شود باید به این موضوع بپیوندیم.این چه کاری است این گروگان گیری معیشت و رفاه مردم با یک بازی سیاسی است و پشتوانه عقلانی ندارد.

وزیر اسبق ارشاد گفت:‌وقتی از آنها می‌پرسیم که آیا در صورت پیوستن ما مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم ما حل می‌شود، می‌گویند نه حل نمی‌شود این در صورتی است که ما برای حل مشکلات نسخه داخلی داریم.

صفارهرندی ادامه داد: وقتی از رئیس بانک مرکزی سؤال کردیم دلاری که به حدود 20 هزار تومان رسیده بود چگونه مهار شد و 3 ماهه است قیمت آن ثابت مانده و اینکه این توفیق حاصل چه بود، گفت: مدیریت داخلی البته یک مقدار هم شاید رودربایستی با رؤسای خود گفت البته خارج هم بی‌تاثیر نبود ولی اگر می‌پرسیدیم کجای خارج هیچ پاسخی نداشت که بدهد.

وزیر اسبق ارشاد تصریح کرد: پاسخ ما به کسانی که فکر می‌کنند ما به دلیل نگرش انقلابی دچار مشکل شدند این است که ما در بانک مرکزی فردی با نام همتی را آوردیم که همت کرد و توانست حوزه ارزی را کنترل کند همین همت را در حوزه گوشت، فرهنگ و همه حوزه‌ها هم می‌توان داشت.

وی افزود: گفته می‌شود سرنخ 70 درصد مسائل در مدیریت داخلی است این حرف، حرف کسانی است که اپوزیسیون دولت موجود است و حرف دولت موجود است زمانی که اپوزیسیون دولت گذشته بود.

صفارهرندی تاکید کرد:‌ تحریم‌ها خیلی آزار دهنده است اما تحریم‌ها را می‌توان دور زد به آقای زنگنه گفتم چرا می‌خواهید منفذهایی که آنجا شروع می‌شود تحریم‌ها را دور زد و به طرف مقابل او بدهید وایشان گفت چرا باید چنین کاری کنیم ما همین الان هم با دور زدن تحریم‌ها داریم نفت می‌فروشیم.

صفارهرندی تاکید کرد: اگر FATF با خصوصیات مختلف آن پذیرفته شود مجبور می‌شویم تمام ضعف‌های دور زدن تحریم‌ها را لو بدهیم اتفاقا کسی که الان مسئول FATF است کسی است که سابقه طولانی در وزارت خزانه‌داری است آمریکا داشته و می‌گشته نقاطی که ما تحریم‌ها را از آن دور می‌زدیم را می‌بستیم است. الان ما می‌خواهیم گوشت را دست گربه بدهیم.

وی افزود: 41 بند در FATF مطرح است که اکثر این بندها را می‌توان با قانون داخلی انجام دهیم مانند قانون پولشویی که قبلا در کشور تصویب شده بود. قانون مبارزه با تروریسم را هم داریم و می‌توانیم به دنیا بگوییم برای نگرانی‌های شما ما قانون داریم.

صفارهرندی تاکید کرد: اگر ما مطابق ظاهر FATF وزارت دفاع را تحریم کنیم به یک سرباز هم نمی‌توانیم حقوق بدهیم چه برسد به نیروههای دیگر آیا این عقلانی است؟

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار